Необходими продукти
200 г нарязани орехи
2 супени лъжици какао
4 яйца
200 г захар
125 г масло
200 г брашно
Начин на приготвяне
- Разбиват се яйцата и захарта. Отделно се разтопява маслото и постепенно с бъркане се прибавя към него яйчената смес (след като се махне от огъня). Прибавят се какаото и брашното, в което се слага 1 лъжичка бакпулвер.
- В намазана и поръсена с брашно тава се изсипва малко от тестото, поръсва се с орехи, пак се изсипва от тестото и се поръсва с орехи. Най-отгоре остават орехи. Пече се в силна фурна.
- След изваждане от фурната, леко се охлажда и по желание може отгоре да се намаже с разтопен шоколад или дулсе де лече, или да се поръси с пудра захар. Сладкишът се сервира студен.
Източник: Личен архив