Необходими продукти:
- 200 гр лешници / може и орехи
- 200 гр тахан сусамов
- 3 с.л. мед с връх / или кафява захар / или кокосова за диабетици
- 2 с.л. рожков
- 1 ч.л. какаова паста
- 1 щипка сол
- Ванилия на вкус
Приготвяне или как се готви десертът:
- Започваме с изпичането на ядките, за постигането на ароматен шоколад. Ако желаете да са белени, сложете ги в кърпа докато са топли и размачкайте да паднат люспите. Смилате ги добре и поставяте в купа.
- Тук има две опции - ръчно бъркане на всички съставки - така шоколада става кремообразен и пухкав, но трябва да се подготвите за яко бъркане предвид плътността на съставките. Ако изберете блендера, ще си спестите доста усилия, но шоколада ще стане доста по-рядък но и по- фин. Вие избирате :)
- Готовият продукт прибирам в бурканчета в хладилника.
- Преди употреба извадете 15-20 мин по- рано.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.