Необходими продукти:
- 5 бр пъдпъдъци - преценете си по хората, които ще изхраните и размера на пъдпъдъците
- 150 - 200 гр бекон слайс
- 200 мл бяло вино
- 50 гр масло
- 2 бр дафинов лист
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Пъдпъдъците се измиват добре и подсушават с кърпа.
- Намазваме добре с масло, черен пипер и сол.
- Увиваме бекона около всяко едно и нареждаме в тавичката. Заливаме с виното и поставяме дафиновия лист.
- Печем в загрята фурна похлупено с капак на слаб огън, около час.
- Сервира се топло с подходяща гарнитура по избор.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.