Необходими продукти:
- 5-6 парчета филе сьомга
- 2-3 с.л. масло (стайна температура)
- 100 мл бяло вино
- 2-3 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. нарязан на ситно пресен магданоз (или 1 ч.л. сух)
- черен пипер, сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Измитата и подсушена риба се овкусява със сол и черен пипер.
- Престоява около 20 минути, след което се поставя в намаслена тавичка и се намазва отгоре с маслото.
- Смесват се в малка купа виното, лимоновия сок и магданоза.
- Сместа се изсипва върху рибата и се слага в предварително загрята фурна.
- Пече се на 220 градуса около 20 минути.
Рецепта предоставена от Радина Рачева.