ПРОДУКТИ: за 8 порции
100 г сушени чушки
250 г боб
2 моркова
200 г гъби манатарки
1 стрък праз лук
1 стрък пресен лук
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
дафинов лист
2 с.л. зехтин
черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Бобът (250 г) се накисва от предишната вечер във вода и след това се слага да се вари в нова вода. Когато е готов, се отцежда и се намачква с вилица. Лукът (1 стрък), морковите (2 бр) и гъбите (200 г) се нарязват на ситно и се задушават. Към тях се добавя намачканият боб. Сместа се подправя с джоджен (1 ч.л.), чубрица (1 ч.л.), дафинов лист, черен пипер и сол. Сухите чушки (100 г) се слагат във вряща вода за около 2 минути. Изваждат се и се отцеждат. Пълнят се с приготвената смес и се подреждат в тава. Заливат се с водата от боба. Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ