ПРОДУКТИ: за 6 порции
200 мл. прясно мляко
100 г сухо мляко
150 г пудра захар
100 г масло
2 с.л. какао
1 ванилия
РЕЦЕПТА:
Прясното мляко (200 мл.) се изсипва в тенджерка и се загрява на котлона. Добавя се пудрата захар (150 г) и се бърка до пълното й разтваряне. След това се добавя маслото (100 г) и се разбърква, докато се разтопи. Сухото мляко (100 г), какаото (2 с.л.) и ванилията (1 бр) се смесват и се добавят към млечния крем при непрекъснато и динамично бъркане. Полученият течен шоколад се бърка, докато бучките от сухите съставки се разтворят. Изсипва се в стъклени десертни чашки и се поставя в хладилника да стегне за около 30 минути. Сервира се с пресни плодове по желание.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ