ПРОДУКТИ: за 6 порции
600 г свинско месо
3 картофа
2 моркова
2 глави лук
150 г фиде
4 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Свинското месо (600 г) се нарязва на хапки и се залива с вода. Щом кипне, образувалата се пяна се отстранява и месото се вари до пълната си готовност (около час и половина). Десет минути преди да е напълно готово, се добавят нарязаните на кубчета обелени картофи (3 бр), моркови (2 бр) и ситно нарязан лук (2 глави). Щом зеленчуците омекнат и месото е съвсем крехко, се добавят олиото (4 с.л.), черният пипер (1 ч.л.), солта и фидето (150 г). Щом фидето е омекнало, супата е готова. Сервира се гореща и по желание се посипва с накълцан пресен магданоз.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ