Необходими продукти
- 24 бр пилешки крилца
- 200 г доматено пюре
- 100 мл филтрирана вода
- 1 с. л. ябълков оцет
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. лук на прах
- ½ ч. л. червен пипер
- ½ ч. л. черен пипер
- сол на вкус
- 2 с. л. зехтин
- 2 с. л. разтопено масло
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200°C. Подгответе крилцата, като ги измиете и подсушите. Смесете останалите съставки в купа и потапяйте хубаво крилцата едно по едно (или повече, както ви е удобно). Можете и да използвате четка, с която да разнесете сместа поотделно върху всяко. Не използвайте цялата смес – оставете малко за повторно намазване на крилцата. Разпределете подготвените пилешки крилца в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете във фурната за около 15 минути. След това ги извадете и намажете с останалия сос. Върнете ги да се пекат още 15 минути.
Източник:forlife.bg