Необходими продукти:
За блата:
- 200 гр майонеза
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 50 гр. какао
- 1 пак. бакпулвер (10г)
- 1 ч.ч. хладка вода
За крема:
- 200 г шоколад 50%
- 200 мл течна сметана
- 1 бр. банан
За украсата:
- 300 г. шоколад 70%
- 50 гр. масло
- 1 бр. тоблерон
- 3 бр. шоколадови бонбони
- 200 гр. орехи
Приготвяне или как се готви десертът:
- Смесваме първо сухите съставки след това прибававяме майонезата и водата след това разбъркваме с миксер.
- Сместа изсипваме в тавичка 24 см. с хартия за печене. Изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 мин.
- Изчакваме да изстине блата и разрязваме на две.
- За крема: разбиваме сметаната с миксера, разтапяме шоколада на водна баня и ги смесваме внимателно. След като сме срязали блата слагаме след това крема и нарязваме банана и също го слагаме, отгоре слагаме и другият блат.
- Оставяме тортата за няколко часа да стегне.
- Започваме подготовката за украсата. Разтапяме 200 гр. от шоколада на водна баня с маслото и заливаме тортата с него. Смиламе орехите и поръсваме тортата с тях. След това разтапяме другата част от шоколада и слагаме смелени орехи, разбъркваме и слагаме в хладилника за да стегне и след това правим топченца от тях и декорираме тортата и отново оставяме да стегне за няколко часа.
Рецепта предоставена от Цветелина Стратова.