Сладки Агнес

Коментари · 280 Прегледа

Сладки Агнес.Торта Агнеса.Десерти Агнеси

ПРОДУКТИ: за 12 порции

 

125 г масло

3 ч.ч. пудра захар

1 1/2 ч.ч. орехи

1 1/2 ч.ч. брашно

лимонова кора

6 белтъка

6 жълтъка

50 мл. сметана

шоколадов топинг

 

РЕЦЕПТА:

 

Маслото (125 г), половината от пудрата захар, смлените орехи (1 1/2 ч.ч.), брашното (1 1/2 ч.ч.), белтъците (6 бр), разбити на сняг, и настърганата кора от лимон се разбъркват добре. Полученото тесто се изсипва в намаслена форма за торта и се пече около 25 минути на 190-200/градуса. Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка. След като се опече се залива със шестте жълтъка, смесени с 1 и 1/2 чаша пудра захар. Оставя се да стегне в хладилник за 24 часа. Тортата се украсява с шоколадов топинг, сладка готварска сметана и цели орехови ядки.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg