Необходими продукти:
- лук - 2 глави;
- яйца - 2 бр;
- орехи - 30 гр;
- магданоз - 2-3 стръка;
- ябълков оцет или винен - 2-3 с.л.;
- олио - 2-3 с.л.;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
Начин на приготовление:
- Вземете две еднакви по големина глави лук и, без да ги белите, ги сложете в малка тавичка и изпечете до омекване – на 180 градуса за около 25-30 минути.
- През това време сварете яйцата.
- След като се охладят, ги обелете и нарежете на малки кубчета.
- Оставете изпечения лук да се охлади, обелете го и го нарежете на ивички.
- Сложете го в чиния и подправете със сол, черен пипер, оцет и олио. Отгоре разпределете нарязаното на кубчета яйце.
- поръсете с натрошени орехи.