Необходими продукти:
- тиквички - 4 бр;
- зелен лук - 3 стръка;
- пресен чесън - 1 стрък;
- яйца - 2 бр;
- сирене - 150 гр;
- копър - 1/2 връзка;
- олио - 50 мл;
- черен пипер на вкус;
- галета за поръсване;
Начин на приготовление:
- Разрежете тиквичките по дължина и ги издълбайте като лодки.
- Бланширайте ги във вряща подсолена вода за минута-две и ги наредете в подходяща тава.
- Нарежете на ситно ¼ от издълбаната вътрешност на тиквичките.
- Загрейте олиото в тиган и задушете в него нарязаната вътрешност на тиквичките заедно с нарязаните на дребно лук и чесън докато цялата течност се изпари.
- В купа смесете натрошеното сирене, яйцата, черния пипер, нарязания копър и задушените лук, чесън и вътрешност от тиквичките.
- Разбъркайте добре и разпределете сместа в лодките.
- Поръсете всяка лодка с галета.
- В тавата налейте 1 пръст вода, добавете малко олио и печете на 200 градуса докато тиквичките се сготвят напълно.