Необходими продукти:
- картофи - 300 гр;
- бекон - 100 гр;
- яйца големи - 4 бр;
- чушки - 1 бр;
- лук - 1 глава;
- олио - 30 мл;
- магданоз - 5 стръка;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
Начин на приготовление:
- Сварете и обелете картофите и ги нарежете на резени. Ако са пресни, няма нужда да се белят.
- Разбийте добре яйцата със солта и черния пипер.
- Нагорещете голям тиган и добавете олиото.
- След това запържете нарязаните на ивици бекон, чушка и лук в продължение на 2-3 минути.
- Добавете картофите, като ги подредите по цялата повърхност на тигана, и ги запържете за 2 минути от едната страна.
- След това ги обърнете и изпържете за 2 минути и от другата.
- Смесете магданоза с разбитите яйца и добавете върху сварените картофи.
- Раздвижете тигана, така че яйцата да влязат под картофите и покрийте с капак.
- Когато омлетът започне да се стяга, намалете огъня до минимум и с помощта на две шпатули или широка чиния го обърнете да се зачерви еднакво и от двете страни.
- Поднесете омлета по селски топъл.