Необходими продукти:
- 4 кофички цедено кисело мляко;
- 4 яйца;
- 200 г пудра захар;
- 3 ванилии;
- 30 г краве масло;
Начин на приготвлениe:
- Отделят се белтъци от жълтъци.
- Жълтъците се разбиват на крем, заедно със 100 г пудра захар и 30 г масло.
- Отделно се налива вода в голяма метална касерола.
- Слага се на котлона.
- В нея се потапя купата със жълтъчения крем.
- Бърка се непрекъснато до сгъстяване, след което се оттегля.
- Цеденото кисело мляко се разбива със 100 г пудра захар.
- Смесват се двата крема до получаване на еднородна кремообразна смес, която се разпределя в десертни купички.
- Оставят се в хладилника да се охладят.
- При поднасяне се декорират по желание.