Продукти
Бишкоти 1пакет
прясно мляко за топене на бишкотите
За крема
Сладкарска извара 700гр
150гр захар
Сладкарска сметана 200мл
Ванилия
200-250гр смлени ядки микс
Крокан
Сладко от зелени смокини
- Приготвяме крокан - 200гр захар +2с.л.вода поставяме на котлона и я разтапяме на бавен огън до добиване на карамелов цвят, изсипваме върху кухненска хартия за да се охлади. Натрошаваме кроканът с помощта на чукче или точилка на ситни кристалчета.
- Приготвяме крем - сладкарската извара и захарта разбиваме и добавяме ванилията. Отделно разбиваме сладкарската сметана и смесваме заедно с изварата. Добавяме смлените ядки, нарязаните зелени смокини и крокан.
- В правоъгълна тава подреждаме бишкоти, предварително потопени в прясно мляко. Изсипваме половината крем, заравняваме, втори ред бишкоти и останалато количество от крема. Отгоре може да поръсим с крокан или ядки. Оставяме тортичката в хладилника за 1 нощ.