Евтини трикове за перфектна храна.

Коментари · 310 Прегледа

Трикове за перфектни ястия – супер лесни, бързи и евтини.

Несъмнено всяка домакиня иска да зарадва любимите си хора с перфектни ястия! В същото време обаче си давате ясна сметка, че невинаги нещата се получават така, както искаме. Именно поради тази причина ще ви разкрием няколко трика, които са в основата на перфектните ястия. На тях се уповават едни от най-големите имена в кулинарията. Хубавото е, че не се нуждаете от стотици томове литература, посветена на готварските тънкости. Достатъчно е да усвоите основните от тях, за да сте доволни от резултатите.

  • Твърде малко хора са наясно с факта, че виртуозните готвачи добавят малко количество ванилия към салатата от зеленчуци. Не бързайте да се мръщите, а вместо това опитайте. Можете да сте сигурни, че ще засилите вкуса и аромата на съставките, съдържащи се в салатата.
  • Ако се чудите как пилешкият бульон на професионалните готвачи винаги е прозрачен, то тук е моментът да ви разкрием следващата тънкост от кухнята. Достатъчно е след като се свари, да добавите към бульона кубче лед.
  • За всеки е ясно, че не трябва да се прекалява с употребата на сол. Въпреки множеството предупреждения и съвети не са никак малко хората, които предпочитат ястията им да са по-солени. Дори и да нямате медицински противопоказания за употребата на повечко сол, добре е да не прекалявате с нея. Може би дори и през ум не ви е минавало, че можете да я заместите със сок от лимон. Пробвайте и ще се убедите в търсения ефект.
  • В случай че и вие сте от домакините, които приготвят кюфтетата с галета или брашно, то този съвет несъмнено ще ви е от полза. Добавете малко счукани ядки към каймата. Със сигурност всички на трапезата ще си оближат пръстите от невероятно вкусните кюфтета, с които ще ги изненадате.
  • Ако обичате хубаво изпечено месо, но в същото време ви се иска да е малко по-крехко, то можете да постигнете този резултат чрез малкия трик, който ще ви разкрием. Достатъчно е след като го извадите от фурната, да го покриете с фолио за 10 минути.

Източник:novinibg.net

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg