Необходими продукти
- 150 гр. кашу
- 100 гр. сусам
- 250 гр. сушени кайсии
- 250 гр. фурми
- 50 гр. белени слънчогледови семки
- 1 щипка канела
- 1 щипка кардамон
- 1 с.л. портокалови кори
Начин на приготвяне
Първо почистете костилките на фурмите. Ако сушените кайсии са с костилки, също трябва да ги почистите. Накиснете плодовете във вряла вода и ги оставете да престоят около 15 минути, след което ги смелете. Сложете ядките и половината сусам в подходящ съд, запечете ги леко във фурната (трябва да се изсушат). Веднага, след като ги извадите, ги добавете към купата със сушените плодове. Добавете портокаловите кори, подправките и слънчогледа. Разбъркайте хубаво всички съставки. От сместа, която получихте, оформете салама, оваляйте го в остатъка от сусама и го увийте в пергаментова хартия. Оставете здравословния сладък салам да престои за няколко часа в хладилника. Най-добре би било, ако го оставите за една нощ. По този начин давате възможност на всички продукти да се смесят добре и крайният резултат е отличен.