Необходими продукти
- 500 гр. извара
- 100 гр. краве масло
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Разбиете изварата с пасатор. Целта е да стане гладка и кремообразна. След като добиете такава консистенция, добавете яйцето, маслото, содата за хляб и солта. Разбъркайте хубаво сместа и я сложете на котлона на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато не видите, че сместа започва да се разтопява. По желание в този момент бихте могли да добавите някаква подправка по ваш вкус – копър, магданоз или нещо друго. Когато вашето домашно крема сирене е вече готово, свалете го от котлона и го оставете настрани, за да се охлади. След това вече е готово за консумация.
Източник: novinitebg.net