Необходими продукти
- 300 гр. кайма
- 1/2 кг. зелен фасул
- 1 глава кромид лук
- 5 скилидки чесън
- 1 морков
- 2-3 с.л. олио
- копър
- червен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Ако зеленият фасул е пресен, ще трябва първо да го измиете, почистите и нарежете. След това го сварете във вряща и подсолена вода за около 10 минути. Сложете тиган на котлона, сипете олио и го нагорещете. Запържете моркова, ситно нарязания лук, каймата и чесъна. Накрая прибавете и добре отцедения от водата зелен фасул. Подправете със солта и червения пипер на вкус. Можете да добавите и черен пипер. Залейте ястието с около 200 мл. вода и го оставете да се вари на котлона за около 25-30 минути. Когато ястието е напълно готово, го поръсете с пресния копър, който предварително сте нарязали на ситно.
Източник:novinitebg.net