Сладкиш с ябълки и глазура

Коментари · 336 Прегледа

Рецепта за кулинарен конкурс

1 и 2/3 ч.чаши брашно
2 яйца
1 и 1/2 ч.чаша захар
1 ч.чаша олио
1 бакпулвер
1 ч.лъжичка канела
100 гр. орехи
5 средно големи ябълки
ванилия
 
За глазурата :
1/2 кофичка кондензирано мляко
1 суп.лъжица мед
3 ч. лъжички кафява захар
25 гр.масло
 
 
Разбиваме яйцата със захарта.Добавяме олиото и разбиваме отново.Добавяме обелените и почистени ябълки, които сме нарязали на малки кубчета.Прибавяме и нарязаните на едро орехи.Прибавяме ванилията.Разбъркваме.Пресяваме брашното заедно с канелата и бакпулвера и добавяме към сместа.Разбъркваме докато се получи еднородна смес. 
 
Намасляваме кръгла тавичка или форма за кекс и поръсваме с малко брашно.Изсипваме кексовата смес и печем в загрята фурна на 170 градуса за около 45 мин.
 
Приготвяме глазурата като слагаме на котлона касерола с маслото ,меда и захарта.Бъркаме докато се смесят и захарта се разтопи. Отстраняваме от котлона  и добавяме кондензираното мляко.Изчакваме основата да се охлади и заливаме с глазурата.По желание поръсваме  с още орехи.Оставяме да преседи поне 3-4 часа преди сервиране.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg