Рецепта за супа от леща

Коментари · 261 Прегледа

Интересна рацапта за супа с леща и... мая.

Продукти:

900 мл вода

5 мл /1 ч. л./ мая на прах

275 г леща

1 голям морков, накълцан

1 скилидка чесън, накълцана или счукана

1 глава лук, накълцана

15 мл /1 с. л./ доматено пюре

300 мл нискомаслено мляко

сол и червен пипер

Приготвяне:

  1. Стоплете малко от водата в малка тенджера, добавете маята и бъркайте, докато се разтвори. Сипете останалата вода в голяма тенджера заедно с маята и лещата. Сложете капака и оставете да поври няколко секунди. След това отстранете тенджерата от огъня и оставете да престои така една нощ.
  2. На другия ден сложете отново лещата да заври и прибавете морковите, чесъна, лука и доматеното пюре. Да остане да къкри захлупено около час. Размесете малко брашно с малко от млякото, докато се получи хомогенна смес, след това сипете в останалото мляко. Добавете всичко това към лещата при непрекъснато разбъркване, сложете сол и пипер на вкус и оставете да ври на слаб огън около две минути, докато се сгъсти.
  3. Сервирайте с препечени филии.

4 порции

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg