Продукти:
450 г прясно филе от треска
30 мл /2 с. л./ зехтин
1 средна глава лук, фино накълцана
1 скилидка чесън, накълцана
1 зелена пиперка, почистена и накълцана
400 г накълцани домати от консерва
10 мл /2 ч. л./ доматено пюре
225 г варени картофи, накълцани
сол и черен пипер
Приготвяне:
- Нарежете рибата на малки парчета. Загрейте зехтина и задушете лука, чесъна и пиперката до омекване. Добавете останалите съставки, с изключение на рибата и оставете да се задушава още 15 минути. Прибавете рибата и след 5 минути свалете от огъня. Сложете сол и пипер на вкус.
- Сервирайте с пържени хапки хляб или препечени филии.
4 порции
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"