Рецепта за задушена риба

Коментари · 279 Прегледа

Лесна и вкусна рецепта за приготвяне на риба.

Продукти:

450 г прясно филе от треска

30 мл /2 с. л./ зехтин

1 средна глава лук, фино накълцана

1 скилидка чесън, накълцана

1 зелена пиперка, почистена и накълцана

400 г накълцани домати от консерва

10 мл /2 ч. л./ доматено пюре

225 г варени картофи, накълцани

сол и черен пипер

Приготвяне: 

  1. Нарежете рибата на малки парчета. Загрейте зехтина и задушете лука, чесъна и пиперката до омекване. Добавете останалите съставки, с изключение на рибата и оставете да се задушава още 15 минути. Прибавете рибата и след 5 минути свалете от огъня. Сложете сол и пипер на вкус.
  2. Сервирайте с пържени хапки хляб или препечени филии.

4 порции

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg