Продукти:
450 г пресни едри скариди
100 г маргарин с полиненаситени мазнини
2 скилидки чесън, смачкани
15 г /1 с. л./ накълцан магданоз
15 мл /1 с. л./ прясно изстискан лимонов сок
1/2 ч. л. сол
пипер
Приготвяне:
- Обелете скаридите и ги измийте добре в студена вода. Махнете пясъчната вена, като направите дълбок разрез на гърба на всяка скарида и същевременно я разтворите като пеперуда. Сложете маргарина, чесъна, магданоза, лимоновия сок и солта в плитък съд и го поставете в микровълновата фурна на висока температура за 2 минути, след това оваляйте скаридите в сместа. Добавете щипка пипер и продължете готвенето върху печката, като оставите незахлупено за още 5 минути и от време на време разбърквате. Внимавайте да не прекалите с топлинната обработка, тъй като скаридите могат да станат жилави.
- Сервирайте с мек хляб и/или салата.
4 порции
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"