Продукти:
1 пакет филе от пушена риба
75 г нискомаслен маргарин или масло
50 г дребни гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън, нарязана на две
настърганата кора и сока на 1/2 лимон
щипка индийско орехче
прясно смлян черен пипер
100 мл нискомаслено кисело мляко
Приготвяне:
- Затоплете предварително фурната до 190 градуса С. Поставете филето в тавичка, поръсете отгоре му парченца от част от маргарина /маслото/ и печете 15 минути.
- Изцедете образувалия се сос в малка тенджерка. Добавете гъбите и чесъна и ги задушете за 2 минути, като непрекъснато разтърсвате съда. Отделете чесъна.
- Поставете рибата, соса от готвенето, останалия маргарин, сока от лимона и месеста му част в кухненския робот, като предварително сте заредили ножчето. Добавете индийското орехче и черен пипер на вкус и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Разбъркайте добре с киселото мляко и оставете в хладилника за 2 часа.
4 порции
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"