Домашен пилешки пастет

Коментари · 369 Прегледа

Рецепта за кулинарен конкурс
Ако и вие сте от хората,които обичат пастет, но изпитвате ужас от всички Е-та, изписани на опаковката, то аз имам предложение за

500 гр. пилешки дробчетата
100мл. готварска сметана
малко коняк
прясна мащерка
1 ч.лъжичка брашно от сушени манатарки
200 гр. гъби
2 скелидки чесън
30 гр.масло

 
Нарязваме на ситно гъбите и ги запържваме със скълцания чесън.Добавяме измитите и подсушени дробчета и задушаваме до готовност.Внимавайте да не ги пресготвите, тъй като така пастета няма да стане достатъчно нежен и фин.Ако разполагаме със стрити сушени манатарки можем да добавим малко и от тях за да посилят аромата.Друга подходяща добавка е конякът.Добавяме няколко суп.лъжици и оставяме алкохола да се изпари.
Овкусяваме с малко мащерка, черен пипер и сол на вкус.Малко преди да отстраним от котлона добавяме сметаната и разбъркваме.Пасираме всичко в блендер и при необходимост добавяме още малко сметана за по-добра консистенция.

За да съхраним добре пастета и да не изсъхне, разтапяме маслото, добавяме му малко мащерка и изливаме върху пастета.Така се оформя нещо като капаче, което предпазва и по-добре съхранява пастета.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg