Рецепта за омлет

Коментари · 279 Прегледа

Предлагаме ви рецепта за омлет с лук и чесън.

Продукти:

3 средноголеми глави лук, накълцани

2 скилидки чесън, накълцани или смачкани

30 мл /2 с. л./ зехтин

5–6 яйца

щипка сол и черен пипер

Приготвяне:

  1. Задушете лука и чесъна със зехтина в тиганче. Разбийте яйцата със солта и пипера, сипете ги в тигана и объркайте с чесъна и лука. Оставете на огъня, докато долната стена се зачерви. Поръсете с малко настъргано твърдо сирене или кашкавал и поставете под грила, докато горната повърхност се запече леко, колкото да не се движи.

  2.  

    Сервирайте веднага с пресен хляб и/или смесена салата.

4 порции

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg