Продукти:
4 големи домата
15 мл /1 с. л./ зехтин
1 глава лук, накълцана
1 скилидка чесън, фино накълцана
50 г гъби
50 г настъргано сирене „Чедар“
50 г трохи от хляб
сол и прясно смлян черен пипер
50 г едри скариди
Приготвяне:
- Загрейте предварително фурната до 190 градуса С. Отрежете капачетата на доматите и изчистете семената и меката вътрешност. Прекарайте семената и вътрешността през сито, за да получите гладка кашица.
- Загрейте зехтина и задушете до омекване лука, чесъна и гъбите. Добавете настърганото сирене, доматената каша, хлебните трохи, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, сипете скаридите и напълнете празните домати с получената смес. Запечете за около 10 минути.
- Украсете със стръкчета магданоз и сервирайте с препечен хляб.
4 порции
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"