Рецепта за вкусен ориз

Коментари · 290 Прегледа

Това е рецепта за вкусна и лесна гарнитура с ориз.

Продукти:

225 г ориз

30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио

1 скилидка чесън, фино накълцана

1 средноголяма глава лук, фино накълцана

1 голям домат, обелен и почистен от семената

1 ч. л. оцет

1 голямо яйце, разбито

10 мл /2 ч. л./ соев сос

сол и пипер

Приготвяне: 

  1. Измийте ориза, изцедете го и го сварете в такова количество подсолена вода, което да го покрива с около 12 мм. Варете около 10 минути, като от време на време разбърквате, докато оризът попие водата и се надуе и омекне. Раздробете го леко с вилица, за да стане пръхкав, махнете го от огъня и го оставете на топло.
  2. Загрейте олиото и задушете чесъна и лука до омекване. Накълцайте домата, сипете го в тенджерата заедно с оцета и оставете да къкри няколко минути. Прибавете ориза, а след него и яйцето и соевия сос, като разбъркате добре. След 1–2 минути свалете от котлона и прибавете сол и пипер на вкус.

4 порции

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg