Продукти:
25 г полиненаситен маргарин
15 мл /1 с. л./ зехтин
1 средноголяма глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, ситно накълцани или счукани
450 г добре узрели домати, обелени и накълцани
голяма щипка захар
сол и пипер
по 1 ч. л. сушена мащерка и накълцани пресен магданоз и пресен босилек
Приготвяне:
Разтопете маргарина и зехтина в тиган и задушете на слаб огън чесъна и лука до омекване. Прибавете доматите със захарта, солта и пипера. Щом заври, намалете огъня и оставете да къкри около 12 минути, докато се изпари по-голямата част от течността. Най-накрая посипете мащерката, магданоза и босилека и разбъркайте добре. Оставете 10 минути, за да дадете възможност на ароматите да се смесят.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"