ПРОДУКТИ: за 4 порции
За винения кебап:
800 г телешко месо
3 глави лук
2 стръка праз
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. брашно
4 с.л. доматено пюре
3 дафинови листа
2 щип. черен пипер
1 с.л. червен пипер
За гарнитурата:
1 кг картофи
1 к.ч. прясно мляко
сол
РЕЦЕПТА:
Телешкото месо (800 г) се нарязва на хапки, лукът (3 глави) на полумесеци, а празът (2 стръка) - на колелца. Месото и лукът се задушават, докато омекнат. Заливат се с вода, колкото да се покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на телешкото, около час. Прибавят се червеното вино (1 ч.ч.), брашното (2 с.л.), размито в доматеното пюре (4 с.л.), и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от картофено пюре, приготвено от варени картофи (1 кг), пасирани с прясно мляко и овкусени със сол.
от 1001 рецепти