Патешка супа

Коментари · 275 Прегледа

Патешка супа.Патешка супа с картофи

ПРОДУКТИ: за 6 порции

 

1/2 кг патешко месо

2 лук

200 г картофи

4 скилидки чесън

2 стръка целина

1 морков

1/2 връзка магданоз

100 г фиде

1 яйце

1 с.л. брашно

3 с.л. кисело мляко

20 г масло

 

РЕЦЕПТА:

 

Патешкото месо (1/2 кг) се нарязва и залива с вода. Оставя се да заври. Лукът (2 бр) се обелва и без да се нарязва се слага в бульона. Прибавят се и чесъна (4 скилидки), без да се бели. Картофите (200 г) и морковите (1 бр) се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се прибавят към бульона, заедно с целината (2 стръка) и дръжките на магданоза. Когато картофите омекнат, се прибавя фидето (100 г) и се изваждат главите лук. Листата на целината и магданозът се нарязват на ситно и се добавят в супата. В отделна купа се смесват киселото мляко (3 с.л.), яйцето (1 бр), брашното (1 с.л.) и маслото (20 г). Разбъркват се добре, като се добавя малко от бульона и се изсипват в супата. Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се още 7-8 минути и се сваля от огъня. Супа се сервира гореща.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg