ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 кг пресни картофи
30 г масло
2 стръка розмарин
1 щип. червен пипер
1 щип. черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Пресните картофи (1 кг) се измиват старателно, по желание се изстъргват с нож и се поставят в тенджера с подсолена вода. Варят се до омекване, след което се отцеждат. В дълбок тиган се разтопява маслото (30 г) и се прибавят сварените картофи. Овкусяват се със сол, черен пипер (1 щип.), червен пипер (1 щип.) и към тях се добавят стръкчета накъсaн пресен розмарин (2 стръка). Тиганът се обръща няколко пъти, за да могат картофите да се овкусят добре и да се загреят равномерно. Пресните картофки с розмарин за чудесна гарнитура към всяко месно ястие и са много лесни за приготвяне. Сервират се топли.
от 1001 рецепти