ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 кг пилешки сърца
3 глави лук
3 скилидки чесън
1 к.ч. доматено пюре
1 к.ч. пилешки бульон
черен пипер
сол
4 с.л. зехтин
РЕЦЕПТА:
Пилешките сърца (1 кг) се сваряват в подсолена вода до пълното им омекване. Изваждат се и се отцеждат. Бульонът от тях се запазва. Лукът (3 глави) се нарязва на полумесеци и заедно с пресования чесън (3 скилидки) се задушават в зехтина (4 с.л.), докато лукът стане прозрачен. След това се добавят доматеното пюре (1 к.ч.), част от бульона, в който са се варили сърчицата (1 к.ч.) и самите сърчица. Ястието се разбърква и похлупва. Подправя се със сол и черен пипер и задушаването продължава докато течността от соса изври. Сърчицата се поднасят топли с гарнитура от картофено пюре.
от 1001 рецепти