ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг картофи
1 морков
1 зелена чушка
1 глава лук
1 домат
1 кубче пилешки бульон
2 с.л. олио
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
РЕЦЕПТА:
Картофите (1/2 кг) се нарязват на средноголеми кубчета, морковът (1 бр) и чушката (1 бр) - на малки кубчета, а лукът (1 глава) - на ситно. Заливат се със студена вода, посоляват се, добавят се кубчето пилешки бульон (1 кубче) и олиото (2 с.л.) и се варят до готовност. Добавя се доматът (1 бр), настърган на едрото ренде, и супата се оставя да поври още 3 минути. Поднася се гореща, подправена с черен пипер и поръсена със ситно нарязан магданоз. За по-плътен и ефектен вкус може във всяка порция да се сложат дребни парченца кашкавал.
от 1001 рецепти