Необходими продукти
- ½ чаша суха зелена леща
- 1 ½ чаша вода
- ½ кутия консервиран нахут, отцеден
- 2 нарязани домата
- 4 стръка нарязан зелен лук
- 2 накълцани люти зелени чушки
- 1 нарязана зелена камба
- ½ нарязана жълта камба
- 1 нарязана червена камба
- сокът от един лайм
- 2 супени лъжици зехтин
- ¼ чаша накълцан пресен кориандър
- сол за вкус
Начин на приготвяне
Сложете лещата на котлона и, след като заври, намалете котлона. Варете в продължение на 30 минути или докато омекне. В купа за салата сложете отцедената леща, нахута, доматите, зеления лук, лютите чушки, камбите, сока от лайм, зехтина, кориандъра и солта. Разклатете добре. Оставете салатата в хладилник за 20 минути, за да се охлади добре и сервирайте.