Постен гювеч.Постен гювеч с картофи,чушки и патладжани

ПРОДУКТИ: за 2 порции

 

400 г картофи

1 зелена чушка

1 патладжан

1 домат

1 глава лук

1 ч.ч. вода

олио

черен пипер

сол

магданоз

 

РЕЦЕПТА:

 

Патладжанът (1 бр) се измива и нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да пусне горчивия си сок. След около 15 минути нарязаният патладжан се изплаква и отцежда. Лукът (1 глава) се нарязва на ситни кубчета и се запържва в малко количество олио в дълбок тиган. Щом се позлати, към него се добавя нарязаният патладжан, а също и почистената и нарязана на кубчета зелена чушка (1 бр). Щом зеленчуците омекнат, се добавят подправките, обеленият и нарязан на кубчета домат (1 бр) и обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи (400 г). Всичко се разбърква старателно и се поставя в тава. Залива се с вода (1 ч.ч.) и се поставя във фурната. Ястието се пече около час и се сервира, поръсено със ситно нарязан магданоз . Важно е да се знае, че гювечът е ястие, което може да се сервира както топло, така и студено. Колко повече време престои гювечът, толкова по-вкусен става. Така например гювечът, сготвен вчера, е по-вкусен днес.

 

ОТ 1001 РЕЦЕПТИ

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg