ПРОДУКТИ: за 6 порции
1/2 кг грах
250 г сирене
2 глави лук
2 червени чушки
2 домата
400 г кисело мляко
4 яйца
5 стръка магданоз
5 с.л. олио
сол
РЕЦЕПТА:
Лукът (2 глави) се нарязва на кубчета и се задушава в олиото (5 с.л.). Когато омекне, към него се добавят настърганите домати (2 бр) и червените чушки (2 бр), нарязани на ивички. Когато чушките омекнат, се прибавя отцеденият грах (1/2 кг) от консерва. Сместа се овкусява със сол и ситно нарязан пресен магданоз (5 стръка), и се поставя в тавичка. Залива се със сос от кисело мляко (400 г), разбити яйца (4 бр) и натрошено сирене (250 г) и гювечът се запича в умерена фурна за 40 минути.
от 1001 рецепти