ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 кг телешко месо
1/2 кг гъби
1/2 кг домати
3 глави лук
4 зелени чушки
1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. бяло вино
6 с.л. олио
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Телешкото месо (1 кг) се нарязва на едри парчета и се задушава в олиото (6 с.л.) и малко вода, след което се изважда. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук (3 глави), нарязаните на едро гъби (1/2 кг) и половината от настърганите домати. Добавя се червеният пипер (1 ч.л.). Месото се поставя обратно, прибавят се нарязаните зелени чушки (4 бр) и виното (1/2 ч.ч.), залива се с гореща вода и след като заври се посолява. След 15 минути ястието се прехвърля в тава, прибавят се останалите домати и ориза (1/2 ч.ч.) и се пече в умерена фурна. Готовият гювеч се поръсва със ситно нарязан магданоз (1/2 връзка).
от 1001 рецепти