Пилешка кавърма в гювече

Коментари · 290 Прегледа

Пилешка кавърма в гювече.Пилешка кавърма в гювече на фурна-с гъби,моркови,домати,зелени чушки и праз

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1/2 кг пилешко филе

2 глави лук

1 стрък праз

200 г гъби

1 морков

2 зелени чушки

250 г домати

2 с.л. олио

сол

черен пипер

мащерка

 

РЕЦЕПТА:

 

Месото (1/2 кг) се нарязва на средни по големина парчета, лукът (2 глави) и празът (1 стрък) - на ситно, гъбите (200 г) - на резени, морковът (1 бр) - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото олио (2 бр) под капак за 10 минути заедно с подправките. След това се смесват с доматите (250 г), разбъркват се и се разпределят в две гювечета с капачета, които се слагат във фурната и ястието се пече на среден огън 40 минути.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg