ПРОДУКТИ: за 2 порции
400 г свинско месо
2 стръка праз
2 глави лук
100 г сушени смокини
1 с.л. лимонов сок
сол
червен пипер
черен пипер
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. олио
чесън на прах
РЕЦЕПТА:
Месото (400 г) се нарязва на средно големи парчета и се изпържва в загрятото олио. Посолява се, подправя се с черен, червен пипер и чесън на прах. Прибавят се нарязаният на дребно праз (2 стръка) и лук (2 глави) и се задушават под капак заедно с месото. Добавят се предварително изкиснатите, отцедени и нарязани на едро сушени смокини (100 г) и задушаването продължава 5 минути. Налива се виното (1 ч.ч.) и кавърмата се оставя да ври, докато остане само на мазнина. По желание може да се овкуси с лимонов сок.
от 1001 рецепти