Необходими продукти:
- 200 г натурален шоколад
- 200 г краве масло (+ за намазване)
- 7 яйца
- 270 г захар
- 125 г брашно
- 50 г какао
Приготвяне или как се готви десертът:
- Шоколадът се разчупва и се разтопява на водна баня, заедно с маслото.
- Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
- Прибавя се сместа, а след това брашното и какаото.
- Всички съставки трябва да се смесят добре. За 8 порции, 8 формички за суфле (с диаметър около 8 см) се намасляват и се пълнят със сместа.
- Пекат се около 8 минути в предварително загрята на 210 градуса фурна.
- В случая за канапе съм направил ,,Cacao earth’’ и съм гарнирал с френски макарон, орехи,прясна боровинка и точки от сос от манго.
Рецепта предоставена от Владислав Иванов.