Продукти:
- 1 кг кайма
- 2 филий сух хляб
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 2 яйца
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. кетчуп
- сол и пипер
- прясно мляко
- сладък червен пипер
Приготвяне:
- Накисвате хляба в млякото.
- Лукът и чушките нарязвате наситно.
- Изтискания от млякото хляб, лук и чушките, смесвате със суровите яйца, горчицата и кетчупа.
- Прибавяте каймата и подправяте.
- От тестото оформяте малки топчета и поставяте върху тавичка покрита с хартия за печене (може и фолио).
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Последните минути е добре температурата да е максималната възможна. От това количество тесто излизат около 50 кюфтенца.