Необходими продукти:
- тиквички - 1 кг.;
- лук - 1 глава;
- моркови - 2 бр;
- чесън - 4 скилидки;
- ориз - 250 гр;
- олио - 60 мл.;
- копър - 1 връзка;
- джоджен - 1/2 ч.л.;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
Начин на приготовление:
- Нарежете тиквичките на кубчета.
- Накълцайте лука и моркова на дребно.
- Загрейте олиото в тенджера и сложете първо лука и морковите.
- Щом поомекнат малко, добавете и тиквичките.
- Посолете и оставете да се задушават.
- След като и тиквичките започнат да омекват, поръсете с червен пипер, налейте вода и оставете да заврят.
- Оставете да поври десетина минути, добавете изчистения и измит ориз, подправете с черен пипер и ако е необходимо, добавете още сол.
- Варете докато оризът се сготви почти напълно, след което поръсете с нарязан на ситно копър, прехвърлете в тава и запечете за 10-20 минути, колкото оризът да се досготви и да поеме останалата течност.