Необходими продукти:
- обикновени вафли - 10 бр.;
- ванилов пудинг на прах - 2 пакетчета;
- прясно мляко - 1 л.
- захар - 8 с.л.;
- краве масло - 30 г;
- смлени орехи - 2-3 с.л.;
- шоколад - ½;
Начин на приготовление:
- Изсипваме съдържанието от пакетчетата в купа, добавяме захарта и около 100 мл студено прясно мляко.
- Разбъркваме хубаво.
- Слагаме прясното мляко на огъня да заври, след което го сваляме и на тънка струйка прибавяме разтворения пудинг, като бъркаме непрекъснато.
- Връщаме обратно на огъня и варим, бъркайки, докато се сгъсти.
- Сваляме от огъня и слагаме маслото, като разбъркваме енергично, за да се разтопи.
- Изсипваме на дъното в тавичка малко от пудинга и го разпределяме равномерно.
- Нарязваме всяка вафла на 4 парчета и подреждаме един ред вафли върху пудинга.
- Върху тях изсипваме още пудинг и подреждаме втори ред парчета вафли.
- Отгоре завършваме с пудинг, върху който поръсваме смлени орехи и настърган шоколад.
- Оставяме десерта на студено за една нощ