Необходими продукти
За тестото:
- 200 г крема сирене
- 250 г масло
- 400 г пшенично брашно
За пълнежа:
- 50 г натрошени орехи
- 50 г захар
- ½ до 1 малък портокал
Топинг:
- Кафява захар
- Тъмен шоколад
- Крокан
Начин на приготвяне
За тестото смесете добре всички съставки, омесете, оформете тестото на топка, увийте в прозрачно фолио и охладете за поне 1 час.
За пълнежа разбъркайте орехите, захарта и сока на портокала. Загрейте фурната до 180 ° отгоре и отдолу.
Набрашнете повърхността, на която ще обработвате тестото, за да не залепне. Нарежете тестото на осем като се стараете да са равни, оформете на кръгли топки и разточете тънко. Изрежете триъгълници. (Съвет: използвайте нож за пица) Напълнете със сместа от ядки и захар, навийте от широката към заострената страна и поставете в тава, застлана с хартия за печене. Поръсете с кафява захар. Печете около 20 минути на средната решетка до златисто кафяво. Оставете кроасаните да се охладят и украсете с течен шоколад и крокан.
Източник: Zahira