Необходими продукти
Тесто :
- 100 г кестеново брашно
- 30 г ленено брашно
- 30 г филирани бадеми
- 1 жълтък
- 100 г меко масло
- 50 г кафява захар
- Настърганата кора от 1 лимон
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица заквасена сметана
Ганаш пълнеж:
- 200 г горчив кувертюр
- 1 супена лъжица кафе на прах
- 100 мл леко разбита сметана
- 50 мл вода
- 10 орехови ядки, разделени на половинки (общо 20)
Начин на приготвяне
За бисквите:
Смесете всички съставки заедно и замесете в гладко тесто. Увийте в прозрачно фолио и оставете в хладилник за 2 часа. Разточете тестото с дебелина 2 мм върху набрашнена повърхност, изрежете бисквити с кръгла назъбена формичка (диаметър 4 см) и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрятата фурна на 180 ° C (горе / долу нагряване) на средната решетка за около 15 минути до златисто жълто. Оставете да се охлади.
За пълнежа:
Нарежете горчивата кувертюра на ситно, оставете кафето на прах, сметаната и водата да заври и залейте горчивите парчета кувертюра. Оставете да престои за кратко, след което пюрирайте на ситно с ръчен пасатор. Охладете, докато се постигне кремообразна консистенция, след това я изсипете в пош за шприц и използвайте накрайник звезда. Оформете малка розичка върху бисквитката и завършете с половин орех.
Източник: Zahira