Продукти:
- 500 гр меко сирене "Камембер"
- 125 гр масло
- 1 глава лук
- 30 гр бадемови или лешникови стърготини
- 40 гр сухар
- 4 стръка копър
- 4 стръка магданоз
- 2 с.л. сладък пипер
- 2 с.л. къри
- 45 хартиени формички за бонбони
Приготвяне:
- Нарязвате Камембера на дребни парченца, добавяте мекото масло и с помоща на вилица ги намачквате добре. Разбърквате до получаването на еднородна смес.
- Оставяте в хладилника за около 30 минути.
- Ядките се "запържват" до златисто в тиган без мазнина и се поставят в чиния.
- Сухарите се стриват добре и се поставят в отделна чиния.
- Магданозът и копъра се нарязват на дребно и също се поставят в отделна чиния.
- Червения пипер поставяте в отделна чиния, както и кърито.
- Разделяте сиреновата маса на 5 части.
- От всяка част оформяте по 9 топчета с големината на орех и овалвате в някоя от петте чинии.