Необходими продукти
- 6 кори за баница
- 1 ч.ч. олио
За плънката:
- 100 г сирене
- 100 г пилешко месо
- 1 белтък
- 2 с.л. кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. брашно
- пресен лук
За паниране:
- 2 яйца
- 2 с.л. прясно мляко
- сол
Начин на приготвяне
Приготвя се първо плънката. В купа се натрошава сиренето. Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, перата пресен лук също се нарязват. Смесваме с белтъка нарязаните продукти. В киселото мляко се разбърква содата за хляб и брашното. Сипва се при останалите продукти и се разбъркват добре. В дълбока чиния разбъркваме яйцата с прясното мляко и щипка сол. Вземат се две кори и се срязват през средата на две. Първата се намазва леко с олио, върху нея сложете втората половинка от корите. Отгоре слагаме супена лъжица от плънката и краищата се подвиват навътре, навива се на плик. Така се оформят и останалите банички. Загрява се олиото. Потапяме баничките в панировката и пържим на слаб огън, за да не изгорят- при мен 3 степен на котлона. Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината.
Източник: 1001 рецепти