Шоколадова сфера от бял шоколад със сладолед и френски макарон
Необходими продукти:
- Бял шоколад на зърна
- Сладолед
- Френски макарон
Приготвяне или как се готви десертът:
- За направата на сферата са ни нужни гумени модули за полу-сфера. Разтапяме шоколада на водна баня, много е важно за направата на сферата темперирането. Трябва температурата на разтапяне на шоколада да е 32 градуса Целзии. След като го разтопим с четка мажем модулите с шоколада.
- Оставяме ги да починат около 30-40 минути и след това мажем 2-ри път с темперирания шоколад, оставяме във фризер.
- При сервиране вадим полу-сферата слагаме сладоледа и макарона и затваряме отгоре с още 1 полусфера (за да стане 1 цяла сфера).
- При сервиране на госта, предварително си правим карамел от захар и изсипваме пред очите на клиента с горещия карамел, за да има ефекта, да се разчупи сферата и отдолу да се покаже сладоледът и макарона.
- Перфектен десерт точно за деня на влюбените.
Рецепта предоставена от Владислав Иванов.